Vanliga frågor

Körsång

Kan jag börja i kören när som under terminen?
Ja! Ibland ges dessutom rabatt på körerna om halva terminen har gått.

Hur lång är en körlektion?
Kören är 75 minuter vid 12 tillfällen. Vokalensemblen är 60 minuter vid 10 tillfällen. Alla körer och vokalensembler har en konsert på slutet av terminen för nära och kära.
Sommarkören är 60 minuter vid 10 tillfällen.

Sjunger man kör på loven?
På sommaren har vi sommarkör.
På andra lov såsom sportlov och jullov pausar körerna om det inte råkar vara så att allt för många gånger är på en röd dag. Då sjunger vi på loven för att kompensera.

Får man prova kören en gång först?
Ja. Körerna får du prova en gång oavsett när på terminen det är. Dock en gång per kör. Vokalensemblen kan man tyvärr inte prova.

Sånglektioner

Vad händer på första sånglektionen?
Du träffar din sångpedagog och talar lite om vad du skulle vilja göra under dina lektioner, eventuellt att läraren har förslag till dig. Sedan gör ni uppvärmingsövningar och sjunger. Om du har önskemål innan din lektion på vad du vill jobba med så kan du kontakta din sångpedagog.

Hur lång är en sånglektion?
Enskilda lektioner samt lektioner för två personer är 45 min/tillfälle. Gruppsång är 60 minuter/tillfälle.

Får man sjunga inför publik?
Körsångare får alltid sjunga på en konsert i slutet av varje termin. I vissa fall finns möjligheter att sjunga inför publik även som privatelev i samband med körkonserter. Är flera privata elever intresserade av att sjunga inför publik kan det ordnas en egen konsert för endast privata elever.

Behöver jag kunna läsa noter?
Vi anpassar alltid undervisningen efter din egen nivå och därför behöver du inte kunna läsa noter.

Jag måste ställa in min sånglektion. Hur gör jag?
Du har fått ett mail med din bokning och kan ställa in via mailet 24 timmar innan lektion. Är det senare än 24 timmar uteblir tyvärr din lektion. Kontakta även din sångpedagog via mail att du inte kan komma. Se "kontakt".

Kan jag ha nytta av sånglektionerna även för min talröst?
Ja! Eftersom vi arbetar med grundläggande teknik för rösten (kroppshållning, andning och stöd) kan du ha stor nytta av dina sånglektioner även för talrösten.

Jag har scenskräck, kan ni hjälpa mig?
Absolut! Vi har stor vana för vad man kan behöva hjälp med inför scenuppträdanden.

Måste jag ha en fast tid varje vecka?
Nej, du måste inte ha en fast tid varje vecka. Vill du få en garanterad regelbundenhet i dina sånglektioner rekommenderar vi dock att du bokar in dig på en tid varje eller varannan vecka. Lektionerna bokas via ett bokningssystem vilket gör att du kan boka, avboka och ändra hur du vill, dock senast 24 h innan lektionen. https://www.bokadirekt.se/places/vocallife-20000

Hur ofta skall man ha sånglektion?
Till en början rekommenderar vi att du bokar en lektion per vecka för att komma igång med sången. Känner du sedan att du vill ha mer tid emellan lektionerna kan det vara en idé att komma varannan vecka. Mer sällan än så ger oftast inte lika stor effekt då man hinner glömma det man gjort mellan lektionerna, men självklart väljer du som kund det själv.

Finns det möjlighet att sjunga tillsammans med andra?
Ja, det finns möjlighet att sjunga tillsammans med andra i grupp. Grupper startar oftast i samband med terminsstart, men det kan finnas möjlighet att starta längre in på teminen också. Fråga oss om du är intresserad! Varje grupp är 3-5 elever. Du kan också bilda en egen grupp med människor du vill sjunga med.

Bokningar

Kan jag anmäla mig när som helst under terminen?
Ja, du är välkommen med din anmälan när som helst under terminen.

Hur betalar jag?
Du bokar och betalar här: https://www.bokadirekt.se/places/vocallife-20000

Min värdekorts-kod verkar inte fungera?
Testa först att skriva in koden manuellt, det vill säga utan att klippa och klistra. Om det ändå inte fungerar så ber vi dig kontakta bokadirekt.se
Vill de inte hjälpa dig så hjälper vi dig genom att själva kontakta Bokadirekt.

Vad betyder värdekort?
Värdekort kan du använda på sånglektioner. De ger dig rabatt om du köper 5 eller 10 sånglektioner. När du köpt ditt värdekort får du en kod som du sedan använder för att betala dina sånglektioner med. Värdekortet räknar själv ut hur mycket du har kvar att nyttja och gäller i ett år.

 

Min fråga finns inte med!?
Fyll in formuläret nedan så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig.

 

Skriv gärna till oss!